JonnaKristiinaNikula Yhteiskunta tutkimusta

Ranska:EU:sta valtakunta

 

Ranskan valtionvarain ministeri:EU:sta imperiumi:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6381521/France-calls-Europe-Emp...

France calls for Europe to become 'an Empire' to rival China and the US

It's about Europe having to become an Empire, as China is. And how the US is.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on pyytänyt Euroopan laajuista armeijaa suojelemaan maanosaa "Kiinan, Venäjän ja jopa Yhdysvaltojen" kasvavilta uhilta.

 

https://www.express.co.uk/news/world/1044245/Donald-Trump-news-Emmanuel-...

FRANCE has further risked the wrath of Donald Trump after its finance minister called for the European Union to become an “empire” superstate to rival the United States and China.

 

https://www.thesun.co.uk/news/7721886/europe-empire-compete-china-us-fre...

FRANCE'S finance minister has called for the EU to become a powerful new “empire” to rival the US and China in an interview which will infuriate Donald Trump.

 

Bruno Le Maire’s comments come after the French President said Europe must be strong enough to defend itself in the future.

 

https://order-order.com/2018/11/20/french-finance-minister-calls-europe-...

RANSKAN VALTIOVARAINMINISTERI TOIVOO, ETTÄ EUROOPASTA TULEE JÄLLEEN VALTAKUNTA

Ranskan valtiovarainministeri on kertonut ranskalais-saksalaisen Business Forumin että ” Euroopan on tullut imperiumi uudelleen.”

Kuvailen liittovaltion Euroopan valtakuntaa "Euroopan suvereniteetiksi" hän kertoi konferenssille.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Mikä olisikaan Suomen kohtalo tässä imperiumissa, raaka-aine varastona ja tuulivoimaloiden sijoituspaikka? Ihmiset voisivat asua yhdessä 6 miljoonan asukkaan metropolissa. Kysyntäänkö tätä enää kansalta, vai päättääkö EU-parlamentti.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Suomen kohtaloksi tulisi toimia EU:n kaatopaikkana, koska minne muualle voisit ylitiheään asutussa Euroopassa enää kipata jätteitä?

Suomeen mahtuu kyllä. Vaihtoehtoisesti 50 miljoonaa siirtolaista tai EU:n jätteet.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

EU:sta ei ole kilpailijaksi sen paremmin Kiinalle kuin Yhdysvalloillekaan. Kiinassa koko Euroopalle lähinnä hymähdellään: laiska auringonlaskun maanosa yrittää pullistella täysin olemattomilla lihaksilla.

Ranska, tuo ”suurvalta” joka Liittoutuneiden (Englanti ja Yhdysvallat etunenässä) piti pelastaa Toisessa maailmansodassa sen urheuden ja kunnian pettäessä saksalaisen sotilassaappaan alla. ”Suurvalta”, joka inhoaa auttajiaan, mutta ei tulisi toimeen ilman niitä.

Unohtakaa Italia, Espanja ja Kreikka. Ranska on Euroopan ongelmalapsi, joka jatkuvasti itkee menetettyä, olematonta suurvalta-asemaansa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ranskalaisilla on kuitenkin vielä asennetta tallella, ja erilaisilla etnisillä taustoilla voi omaksua ranskalaisen identiteetin. Jos Euroopasta tulee imperiumi, se tapahtuu Ranskan johdolla. Muukalaislegioona on hyvä lähtökohta EU-armeijalle.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Ranskalaiset” ovat ryhditön kansakunta, joka syyttää muita itse aiheuttamistaan ongelmista ja tarvitsee kaikessa muiden apua. Muukalaislegioona on vitsi Britannian asevoimiin verrattuna. Ranska ajoi de Gaullesta alkaen omaa ulkopolitiikkaansa kylmän sodan aikana, jolloin eurooppalaisista valtioista vain Iso-Britannia ”stood tall”.

Ranska on surkea vitsi, ”eurokommunismin” syntymaa.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Ranska on kovin huono esikuva keräämään Eurooppaa imperiumiksi. Wikileaksin vuotamien asiakirjojen mukaan muuan Nicolas Sarkozy spekuloi iloisesti ennen Libyan sivilisaation tuhoamista Ranskan asevoimilla, että hyökkäys Libyaan edistäisi Ranskan taloudellista vaikutusvaltaa Pohjois-Afrikassa. Ja sitten he hyökkäsivät Libyaan ja tappoivat Gaddafin. Ranskan pitäisi ensin kasvaa ulos kolonialistisesta de jure historiastaan ja de facto nykyisyydestään, ja pysyteällä kaukana sotilaallisesta johtajuudesta, mokomatkin kansanmurhaajat.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ranskan (= Macron ja Bruno LeMaire) tavoitteena on transferunioni, jossa EU-mailla olisi yhteinen valtionvarainministeri, yhteinen budjetti sekä, ennen kaikkea, yhteiset velat...

Onneksi edes EU-sisäinen hansaryhmä toimii jonkinlaisena vastavoimana!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset