JonnaKristiinaNikula Yhteiskunta tutkimusta

Miten Rinne kommentoi kansainvälisiä uutisia

 

Tyyli,miten Rinne oikein kommentoikaan kohuttuja kansainvälisiä uutisia:

https://demokraatti.fi/tanaan-eurovaalikentilla-ollut-rinne-kommentoi-kohuttuja-kansainvalisia-uutisia-pitaa-huolehtia-siita-etta-tallaista-ei-paase-tapahtumaan/

Eurovaalikentillä ollut Rinne kommentoi kohuttuja kansainvälisiä uutisia: ”Pitää huolehtia siitä, että tällaista ei pääse tapahtumaan”

Nyt kannattaa äänestää sosialidemokraattisia ehdokkaita sen takia, että me haluamme korjata Eurooppaa, pitää ehjänä ja vahvistaa niitä asioita, jotka ovat Euroopassa hyvin. Se on vahva viesti eurooppalaisen yhteistyön puolesta, Rinne vastasi.

Hän kertoo katsoneensa huolestuneena viime aikaista keskustelua.

– Se liittyy siihen, että jokin puolue haluaa pistää Euroopan rajat kiinni ja estää sen, että vapaa liikkuvuus voisi rakentaa yhteistä hyvinvointia ja taloudellista tulevaisuutta. Sellainen maailma, jossa rajat ovat kiinni eivätkä ihmiset pääse liikkumaan, ei ole sosialidemokraattinen maailma, Rinne sanoo sen koommin mitään puoluetta nimeämättä.

Kansainvälisissä uutisissa on kohistu myös Itävallan tapahtumista. Siellä varaliittokansleri Heinz-Christian Strache on ilmoittanut eroavansa. Syynä on perjantaina julkisuuteen vuotanut videomateriaali, jossa Strache lupaa järjestää valtion urakoita venäläisenä sijoittajana esiintyvälle naiselle odottaen vastapalveluksena niin taloudellista kuin poliittista tukea.

– Se on korruptiota… Meidän yhteiskunnassamme pitää huolehtia siitä, että tällaista ei pääse tapahtumaan. Se edellyttää sitä, että meillä on oikeusvaltioperiaate vahvasti voimassa. Se edellyttää sitä, että meillä on riittävät voimavarat myös tutkia erilaisia ilmiöitä, jotka saattavat johtaa tällaisiin ja estää näiden ilmiöiden vahvistumista, Antti Rinne kommentoi Demokraatille

Se, mistä minä olen huolissani ja mistä minä yritän herätellä ihmisiä on se, että me emme tarvitse sellaista Eurooppaa, jota hajotetaan, romutetaan ja puretaan. Me emme tarvitse sellaista Eurooppaa, jossa rajoja laitetaan kiinni ja ihmisten liikkuvuutta estetään sekä kyräillään toisille, Rinne sanoo painokkaasti.

– Me tarvitsemme Eurooppaa, joka avautuu keskenään vahvasti, ottaa johtajuutta ilmastopolitiikassa, huolehtii siitä että vapaakauppa pysyy sääntöpohjaisena ja pelisääntöjä kunnioitetaan. Euroopan johtajuutta tarvitaan kansainvälisten instituutioiden vahvistamiseen. Se on Suomen kaltaisten pienten valtioiden etu ja eurooppalaisten arvojen mukaista, hän jatkaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hyvä, että Rinne kannattaa noin vahvasti vapaakauppaa. Persut ovat ottaneet kommunistien vanhan roolin markkinatalouden ja taloudellisten vapauksien rajoittajana.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

On sinänsä hienoa, että näillä palstoilla lainataan joskus Demokraattia. Alustajan profiilin uskottavuus kuitenkin hieman askarruttaa. Varmaan hän saattaa olla jonkinlainen "tutkija", mutta kokonaiseksi "yhteiskunnaksi" hän on turhan pienikokoinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset