JonnaKristiinaNikula Yhteiskunta tutkimusta

Euroopan äärikonservatiivi ryhmien rahoitus

 

Euroopan äärikonservatiivi ryhmien rahoitus:

https://www.vihreatnaiset.fi/helsinki/2019/05/15/naissa-vaaleissa-on-kyse-paljosta/

OpenDemocracy paljasti hiljattain, että esimerkiksi LGBTI-oikeuksien vastaiset kampanjat Tšekissä ja Romaniassa sekä aborttioikeuden vastaiset kampanjat Espanjassa ja Italiassa ovat saaneet mittavaa tukea. Kourallinen yhdysvaltalaisia Trumpin hallintoon, teekutsuliikkeeseen ja Venäjän oligarkkeihin liitoksissa olevia tahoja on rahoittanut yli 50 miljoonalla dollarilla äärikonservatiiviryhmiä ja -kampanjoita useissa Euroopan maissa viimeisten viiden vuoden aikana. Varoja on suunnattu merkittävissä määrin myös naisten seksuaalioikeuksien vastaiseen lobbaamiseen Brysselissä.

Yhdeksi suurimmista tukijatahoista nimetään äärikonservatiivinen, uskonnollisen oikeistosiiven ja talouskonservatiivien ajatushautomo ”Acton Institute”. Sen Rooman toimistolla on yhteyksiä Dignitates Humane Instituuttiin, jonka johtajana toimii Steve Bannon, sekä Alliance Defending Freedom -järjestöön, jonka agendaan kuuluu mm. seksuaali- ja lisääntymisterveyden oikeuksien vastustaminen, ja joka on laajentanut toimintaansa merkittävästi useiden miljoonalahjoitusten tukemana.

Näiden liikkeiden yhteisiin tavoitteisiin kuuluu naisten velvoittaminen kantamaan ei-toivotut raskaudet, ehkäisyvälineiden saatavuuden rajoittaminen, sekä sen määrittäminen, ketkä voivat astua avioliittoon tai kutsua itseään perheeksi. Liikkeet haluavat myös rajoittaa avioero-oikeutta ja keinohedelmöityksiä. Kaikki tämä verhotaan elämän ja inhimillisyyden puolustamisen retoriikkaan.

Näissä vaaleissa on siis kyse paljosta. Haluammeko, että EU puolustaa oikeusvaltiota, arvojaan ja kansalaisten oikeuksia, kun autoritääriset valtiot ottavat itselleen yhä enemmän tilaa ja pyyhkivät sivuun monenvälisen kansainvälisen järjestyksen? Että EU oikeasti ottaa johtoaseman maailmanlaajuisena vaikuttajana, jotta suuret globaalit haasteet kuten ilmastonmuutos ja eriarvoisuus kyetään kohtaamaan?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Haluammeko, että EU puolustaa oikeusvaltiota, arvojaan ja kansalaisten oikeuksia, kun autoritääriset valtiot ottavat itselleen yhä enemmän tilaa ja pyyhkivät sivuun monenvälisen kansainvälisen järjestyksen? Että EU oikeasti ottaa johtoaseman maailmanlaajuisena vaikuttajana, jotta suuret globaalit haasteet kuten ilmastonmuutos ja eriarvoisuus kyetään kohtaamaan?"

Jos Raamattuun on vähääkään uskomista (joku siihenkin kuulemma uskoo), niin elämme aikakautta, jolloin ihmiskunta valmistautuu pedon ilmestymiseen.

Kun katselee liberaalien hurvittelua ja elämistä kuin viimeistä päivää, niin se vain vahvistaa käsitystä siitä, että ihmiskuntaa johdetaan harkitusti tielle, jolla pohjustetaan pedon valtakunnan syntymistä.

Onneksi en usko raamattuun, joten en voi kuin ihmetellä kanssaihmisten sekoilua.

Itse näkisin politiikan näkökulmasta kehityksen siten, että oikeistopopulistiset eurooppalaiset puolueet yrittävät pelastaa sen, mitä pelastettavissa enää on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Asia on juuri päinvastoin. Liberalismia ja tasa-arvoisuutta kannattavat kunnolliset ja tunnolliset. Hurvittelu kuuluu no vaikka Hakkaraiselle ja Tynkkyselle.

Käyttäjän juhamyllarinen kuva
Juha Myllärinen

Voiko Raamatun ennustuksista ajatella toisella tapaakin, jolloin ne olisivat luontevampia kuvauksia, ja ne voisi nähdä sisältöä pitävänä, meille, ja kautta aikain.

Yleisesti ennuste lähtee jostain tietystä vaiheesta. Aineksia on nähtävästi sillä tavoin olemassa, ennustushetkellä, että katastrofaali-skenaarion ilmaisuun mahdollisuus.

Kun myös kerrotaan, ettei mitään uutta Auringon alla, niin jos jokin mahdollista ilmaista skenaarioksi, niin ehkä voi sitten toteutua, pitkässä juoksussa.

Minusta oleellisempaa ennustuksessa on sen jatkuva paikkansapitävyys, ilman, että suurylläreitä ilmenee, eikä tällainen tarvitse olla ainoa seikka, mikä nostaa ennustuksen huomionarvoiseksi.

Ennuste voi syntyä vaikka pienyhteisön piirissä, johonkin aikaan, vaikka tuo ryhmä olisi ollut niin pitkää keskenään, ettei tietäisi maailmassa olevan muita. Mitä se silloin merkitsisi, arjen kannalta. Ehkä näitä on käyty jo läpi, ja sitä maailmaa koskien, joka kuviteltu kokonaiseksi.

Realistisena juttuna ei uskottava tarina. Mielellisesti kyllä, ja merkitys nähtävästi syntyykin tarpeellisena, tätä kautta. Voi nimittäin kysyä, että jos skenaario jää syntymättä, niin mitä se merkitsee? Kovin moni eläinlaji tuskin vaivaava pätään tällaisilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Heidi Hautalan edustamaan vakaumukseen kuuluvat tasa-arvoiset, tasa-arvoisemmat ja kaikkein tasa-arvoisimmat. Liberaaliksi en häntä lue (kuten en kolumnistiakaan).

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Nyky liberaali ei ole nähnytkään Adam Smithiä, sen sijaan marxin. Mitä muutakaan kuin sorto, luokka, anti valkoisuus jne. Äärimulqvistisuus on teidän aate.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset